ESIMERKILLISTÄ TOIMINTAA SAVONLINNASSA!

​Esimerkillistä toimintaa Anssi Kostiaiselta ja Savonlinnassa toimivalta kyläyhdistykseltä! Tässä Anssin meille lähettämästä viestistä otosta ja tarinaa projektiin liittyen. 😊

”Itse innostuin Street workoutista muutama vuosi sitten. Savonlinnassa ei ollut lajin harrastukseen sopivia telineitä. Niinpä sain ajatuksen, että mitä jos telineet rakentaisi itse.
Kyselin piirustuksia teiltä Jyväskylän Tuomiojärven rannalla olevista telineistä ja niiden telineiden pohjalta rakensimme omat telineet. Haimme kyläyhdistyksenä kaupungilta puiston rakennukseen kohdeavustusta onnistuneesti. Muuten rahoitimme puiston rakennuksen mm. pitämällä peräkärrykirppiksen ja pilkkikilpailun. Runkotolpat ovat tehty puusta kustannussyistä. Puut saimme ilmaisiksi. Ensin kuorimme ne jonka jälkeen käsittelimme ne kyllästeellä. Pohjat kaivoi kaivinkone joka oli tekemässä muita töitä lähistöllä. Loppusilauksen valmistimme käsin. Runkotolpat pystytimme talkoilla ja putket asensimme valujen kuivuttua.

Tarkoitus oli tehdä puiston viereen vielä Beach Volley-kenttä. Tapasin kuitenkin kaupungin puutarhurin joka kertoi, että heillä olisi valmiina lasten leikkipuiston tarvikkeet olemassa ja he voisivat rakentaa telineiden viereen leikkipuiston.
Kävin muutama vuosi sitten järjestämässänne ohjaajakoulutuksessa. Siellä Konsta ehdotti, että perustakaa facebook-ryhmä ja alkakaa pitää harjoituksia. Perustin sen ja nyt olemme järjestäneet viikottaisia Street workout harjoituksia lajista kiinnostuneille. Treenit jatkuu edelleen viikottain niin kauan kuin kelejä ja tulijoita on. Kynnystä osallistumiseen helpottaa vieressä oleva leikkipuisto jossa lapset voivat leikkiä sillä aikaa kun aikuiset treenaa. Niin ja kyllähän ne lapsetkin siellä roikkuu ja ottaa aikuisista mallia. Parhaimmillaan treenaajia on ollut lähemmäs 20. Pidimme myös muutama viikko sitten paikallisen ammattikorkeakoulun fysioterapia opiskelijoille tutustumis treenin.”